Alle verandering begint bij bewustwording | Voeding
399
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-399,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Je weer fit voelen?

Wij begrijpen dat het moeilijk is om van de ene op de andere dag de knop kom te zetten. Daarom helpen wij je graag naar een gezonder en fitter leven. Zodra je bewust bent van je gewoontes en valkuilen, wordt anders eten logisch. Net FF Anders!

Uw maaltijd elke dag vers bereid met seizoensgebonden groenten!
FF Anders bereidt uw maaltijden en bezorgt deze in overleg.
Iedere dag een andere maaltijd die bestaat uit:

  • verse ingrediënten
  • lokale biologische producten
  • lactose- en glutenvrij
  • zonder kunstmatige toevoegingen
  • vegetarische maaltijd is mogelijk

 

Download hier de flyer (pdf)

Lekker eten met voedsel waar je lichaam om vraagt

Wat is Paleo?
Een Paleo-levensstijl (geen dieet!) is gebaseerd op de levenswijze van de oermens. In de tijd dat mensen nog jaagden en verzamelden. Wetenschappers hebben onderzocht hoe de mens toen leefde, en wat men at. Er wordt vanuit gegaan dat de genen van de mens op deze oervoeding zijn ingesteld, aangezien we vele duizenden jaren op deze manier hebben geleefd.

 

Toen de mens zich verder begon te ontwikkelen en leerde hoe zelf bepaalde gewassen te verbouwen en dieren te houden), zijn we ook anders gaan eten.
Eerst steeds meer granen en koemelk en later zijn we steeds meer voedingsmiddelen gaan bewerken. Als je deze ontwikkelingen op een tijdlijn zet vanaf het bestaan van de mens tot heden, is het eigenlijk nog niet zo lang geleden.

 

Eten uit de fabriek
Tegenwoordig wordt veel van ons eten in fabrieken geproduceerd en met veel kunstmatige toevoegingen. Vooral veel suiker en daar reageert ons lichaam niet goed op. Even krijg je wat energie maar al gauw voelen we ons moe en krijgen we allerlei vervelende klachten.

 

Onze genen zijn niet naar deze manier van eten aangepast. Het gevolg daarvan is dat diabetes, hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten steeds vaker voorkomen. Bovendien hebben steeds meer mensen te maken met overgewicht en zijn tekorten aan vitaminen en mineralen normaal geworden. De medische wetenschap is voornamelijk gericht op bestrijding van de symptomen. De Paleo-levensstijl heeft hier een andere oplossing voor namelijk: behandel en voorkom ziekte, en bevorder de gezondheid door te eten als de oermens:

Zoals je ziet bevat Paleo geen granen, geen peulvruchten, geen melkproducten,  en geen suiker. Daarnaast bevat het ook geen chemische toevoegingen.

Opruimen en opschonen van je voedingspatroon

Detoxing, wat is dat eigenlijk?
Door een aangepast eetpatroon en door het drinken van veel water, kun jij jouw lichaam ontdoen van achtergebleven afvalstoffen. Dit door je door het eten van bepaalde voedingsmiddelen en eventueel door het masseren van je lichaam. Door een tijdje te detoxen kom je weer in balans. Je lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan giftige chemicaliën die je hoofdzakelijk binnen krijgt via de mond. Op termijn kan het ‘gif’ ervoor zorgen dat je lichaam niet meer optimaal kan functioneren. De schadelijke stoffen zitten opgeslagen in de cellen van ons lichaam. Door periodiek een detox-kuur te doen, kun je jouw lichaam reinigen.

 

Sapvastkuur
Om je geest en lichaam tot rust te laten komen en weer op te laden, ga je af en toe met vakantie.  Doe dit ook eens voor de binnenzijde van je lichaam met behulp van een detoxkuur. Een sapdetox is een korte, vloeibare ontgiftingskuur om lichaam en geest te zuiveren. Het biedt voldoende brandstof, natuurlijke vitaminen, mineralen, veel microvoedingsstoffen en geeft je spijsverteringssysteem even rust door een paar dagen geen zware eiwitten, vetten en suikers tot je te nemen. Je geeft je lichaam de mogelijkheid om via lever, nieren, lymfeklieren, huid en galblaas gifstoffen te verwijderen.

 

Waarom geen suiker?
Suiker is zeer verslavend en kan onze bloedsuikerspiegels behoorlijk ontregelen. Telkens wanneer we suiker (of veel koolhydraten in een andere vorm, zoals brood of pasta) eten, maakt ons lichaam insuline aan om de bloedsuikerspiegel constant te houden. Het probleem is echter dat de mens vaak erg veel van deze bloedsuikerspiegel verhogende voedingsmiddelen eet, waardoor het lichaam steeds meer moeite gaat krijgen met de regulatie hiervan en uiteindelijk zelfs ongevoelig kan worden voor de veranderingen in de suikerspiegels van het bloed en deze niet meer kan regelen. Dat is het begin van diabetes.

Daarnaast betekent een sterk schommelende bloedsuikerspiegel dat we steeds vaker honger hebben: we gaan steeds meer snaaien en vaker eten. Ons lichaam heeft haast geen opslagmogelijkheden voor de grote hoeveelheden koolhydraten/suikers die we eten, de enige oplossing is het opslaan als vet.

 

Terug naar de basis
Wat is de oplossing? Terug naar onze over- overgrootouders, terug naar onze genen. Gezond eten zoals de natuur het heeft bedoeld. Door alleen die dingen te eten waar we ons super goed bij voelen, voelen we ons weer fit en gezond.

Meer informatie of een intake-gesprek?