Alle verandering begint bij bewustwording | Sportvasten
2
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Wat is sportvasten?

Je wil beter presteren, sneller herstellen maar je lichaam werkt tegen? Blessure’s herstellen langzaam of komen telkens terug? FF Anders Coaching heeft veel ervaring met voedingsbegeleiding, coaching en training. We doen het net FF Anders!

Sportvasten is een fysiek trainingsprogramma van 10 dagen

Tijdens het programma wordt cardiovasculaire training op gematigd intensief niveau gecombineerd met 1 tot 3 dagen een zeer lage calorie-inname. De training bestaat uit het dagelijks verrichten van 20 tot 30 minuten cardiovasculaire training op gemiddeld 70 tot 75 % van de maximale hartslag. De voedingsinterventie bestaat uit het in 3 dagen afbouwen van de calorie-inname, dan 1 tot 3 dagen zeer lage calorie-inname (sapvasten), gevolgd door 4 dagen waarin de calorieën worden opgebouwd naar een normaal niveau. Het sportvastenprogramma – inclusief een voorbereidingstraject en het vervolgtraject – wordt verricht onder onze persoonlijke begeleiding. Wij zijn gediplomeerde coaches.

Het doel van Sportvasten is een switch te maken

Dit is is het metabool switchen van glycolytische naar oxidatieve vetverbranding in met name de type 2a-spiervezels. Sportvasten is daarmee een trainingsprogramma en geen dieet. Ten gevolge van deze metabole switch in de spieren kunnen gezondheidsbevorderende veranderingen plaatsvinden waaronder: vermindering van voornamelijk visceraal vet, verbetering van de cardiovasculaire conditie, verbetering van de suikerstofwisseling en verhoging van de thermogenese.

Bekijk deze animatie met een heldere uitleg over Sportvasten

Maak hier een afspraak voor meer informatie of intake