Alle verandering begint bij bewustwording | Canicross: hardlopen met je hond
556
post-template-default,single,single-post,postid-556,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Canicross: hardlopen met je hond

In januari 2017 zijn wij, Barry en Hermien Beijl, in aanraking gekomen met Canicross. Een hardloopwedstrijd met je hond. Een actief team vormen met je hond past helemaal bij de filosofie van FF Anders Coaching, daarom besteden wij graag aandacht aan deze, voor Nederland, vrij nieuwe sport.

Canicross is hardlopen met je hond. Zelf draag je een heupgordel en je hond draagt een comfortabel tuig. Tussen baas en hond zit een verende lijn van maximaal twee en halve meter lang. De hond mag jou mee op sleeptouw nemen of naast je rennen. Andersom, jij sleept de hond achter je aan, is niet toegestaan. De canicross-wedstrijden vinden vooral op een zachte ondergrond plaats voor demping en bescherming van de voetzooltjes van de hond. Toen wij onze honden Quincy en Bella, twee Dobermanns, voor de eerste keer meenamen, waren zij gelijk enthousiast. Nog fanatieker dan wij, vlogen de honden meteen weg. De passie voor canicross was geboren.

EEN SPORT VOOR IEDEREEN

Canicross is een sport voor iedereen. De een wil graag aan hardloopwedstrijden meedoen en gaat voor de medailles en de ander vindt het gewoon leuk om recreatief te crossen. De sport is voor beide deelnemers geschikt. Het is wel belangrijk dat je al ongeveer een half uur of vijf kilometer kunt hardlopen. Natuurlijk trekt je hond je voort, maar je zult zelf ook een basisconditie moeten hebben.

EK EN NK CANICROSS 2017

In september kregen wij van Canicross Nederland groen licht om voor het eerst deel te nemen aan het EK in Italië. Shelley Vlasveld en NML Health zorgden voor de nodige ondersteuning waardoor wij ons volledig op de honden en de wedstrijd konden concentreren.

Bekijk hier het interview met Hermien Beijl door TV Drenthe:

We hadden de smaak te pakken en ook de honden genoten zichtbaar dus waarom niet ook meedoen aan het Nederlands kampioenschap? Barry met onze reu Quincy en Shelley met Pixel (mijn voormalig actieve werkhond) vormden dit keer het team voor NK Canicross in Zeeland. Barry en Quin haalden zelfs de 3e plek op de lange afstand.

In Nederland worden er diverse wedstrijden georganiseerd, waaronder twee strandraces. Ook zijn er vaak afstanden voor kinderen. De hond moet wel minimaal 10 maanden oud zijn, ongeacht het ras, om mee te kunnen doen. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan eens op de website van Canicross Nederland.

WORKSHOP

Wil jij ook sporten met je hond? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of misschien wil je een keer trainen?